Naar homepage Naar onderhoud Naar tuinontwerp Naar beplanting Naar contact
Onder de hostabladeren birdy Naar fotoalbum Onder de hostabladeren
Voorkom teleurstellingen
Het kan zo leuk zijn: naar het tuincentrum rijden en impulsief kopen wat je mooi vindt voor in de tuin. Vaak valt het later tegen: uw aankopen blijken niet te aarden, of groeien u misschien wel – soms letterlijk - boven het hoofd.

Een uitgekiend beplantingsplan kan dergelijke teleurstellingen helpen voorkomen!

Een beplantingsplan kan de laatste stap zijn binnen een compleet nieuw tuinontwerp. Maar je kunt ook een plan maken voor de herinrichting van een bestaande border. Of zelfs voor een enkel moeilijk hoekje in de tuin, waar niks lijkt te willen groeien.

Eerst puzzelen
Het samenstellen van een beplanting die aantrekkelijk is en dat ook gedurende het hele jaar blijft, is niet eenvoudig. Het is als een soort puzzel, met als belangrijkste puzzelstukjes:
  • uw persoonlijke wensen
  • de standplaats (grondsoort, ontwatering, zon/schaduw, beschutting, etc.)
  • de planteigenschappen (functie, afmetingen, vorm, textuur, kleur, bloei, groeikracht, winterhardheid, ziektebestendigheid, benodigd onderhoud, etc.)
  • de visuele en esthetische beleving (harmonie, contrast, ritme, etc)
Het plan
Na het puzzelen wordt het plan op papier gezet. Op schaal staat ingetekend waar welke beplanting komt. Per plantvak geef ik de plantaantallen en eventueel de plantmaat aan. Verder bevat het plan foto’s van de meest beeldbepalende planten, en van iedere plantensoort een korte beschrijving. Bovendien krijgt u er een onderhoudsadvies bij, zodat u ook in de toekomst van een mooie tuin kunt blijven genieten!

U kunt zelf met het beplantingsplan aan de slag, maar u kunt het ook aan mij overlaten.